Kapcsolat:

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Parlamenti munka

2010.07.31. 13:27 barkoricsi

Civileket az alkotmányozásba!

Az LMP kezdeményezésének köszönhetően minden frakció megjelölhet öt társadalmi szervezetet, amelytől véleményt kér az új alkotmány koncepciójáról az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság elnöke. Az ellenzéki frakció a Levegő Munkacsoportot, az MTVSZ-t, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalmat, a TASZ-t és a Védegyletet jelöli. Tovább » (*)

Parlamenti mérleg az első ülésszakról

A frakcióvezető szerint a kormánytöbbség az Országgyűlés megalakulása óta a hatalmát korlátozó fékek eltávolításán dolgozik. Schiffer András az MTI-nek adott interjúban elmondta: a Jobbikkal nem működnek együtt, legfeljebb néha egyetértenek, a szocialistákkal azonban keresik a párbeszédet. Tovább » (*)


Módosító javaslat a fideszes úthenger ellen

Úthengerként megy át a Fidesz a médián – jelentette ki Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes ma délelőtti sajtótájékoztatóján, melyen tiltakozott az Országgyűlésben ma szavazásra kerülő – az LMP által alkotmányellenesnek ítélt - médiatörvény-tervezet ellen. A  LMP az Alkotmánybírósághoz fordul jogorvoslatért, ha a törvénytervezet mostani változatát fogadja el a parlamenti többség. Tovább »

 Ötpárti egyeztetést javasol az LMP az IMF-ügyben

Az LMP frakciója azt kéri a miniszterelnöktől, hogy kezdeményezzen ötpárti egyeztetést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon kialakult helyzet miatt. Tovább >>

Alkotmánybírósághoz fordult az LMP

Alkotmánybírósághoz fordult a Lehet Más a Politika frakcióvezetője, mert alkotmányossági aggályok merültek fel a Nemzeti Együttműködésről szóló nyilatkozat kifüggesztéséről rendelkező kormányhatározattal szemben. Az LMP szerint a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozat kötelező kifüggesztése sérti a közigazgatási szervek pártatlan működésének a jogállamiság elvéből eredő követelményét, a fegyveres testületek pártsemleges működését előíró alkotmányos passzust, a foglyul ejtett közönség esete miatt a szólásszabadságot, és ellentétben áll a pár hete elfogadott kormánytisztviselői törvénnyel. Tovább>>

A beadvány szövege

Sárga lap a kormánynak

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciója sárga lapot mutatott és kivonult az Országgyűlés ülésterméből, kifejezve, hogy a Fidesz-KDNP rossz útra lépett. Az önkormányzati választási rendszer átalakításáról szóló javaslat ugyanis a helyi demokrácia gyengítésével sok kis helyi Döbrögi országává teheti Magyarországot. Az önkormányzati képviselők számának csökkentésére hivatkozva a kormányoldal valójában a saját politikai ellenfeleit és a civil szervezetek jelöltjeit szeretné kiszorítani a helyi döntésekből.  Ez az út semmiképpen nem a nemzeti együttműködésé. Tovább »

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpilisbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr302189163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása