Kapcsolat:

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

„MIÉRT…”-kampány Budakeszin

2009.11.08. 14:35 Sepsei Gergely

Akció – reakció

A Lehet Más a Politika „MIÉRT…”-kampányához folyamatosan csatlakoznak a területi szervezetek, így a mi Pilis-Budavidékünk is. Első akciónkat Budakeszin szerveztük meg november 7-én délelőtt, a Művelődési Központ épületével szemközti buszmegállóban.

Az akcióra összegyűjtöttük kérdéseinket, melyek minket foglalkoztatnak. Természetesen kérdéseinkre válaszokat is megfogalmaztunk, de vártuk, várjuk az itt élők véleményét, vagyis a Ti véleményeteket is. A kérdések segítségével párbeszédet szeretnénk kezdeményezni Veletek, közelebb szeretnénk hozni politikánkat a terület 29 településének lakosaihoz.

Úgy látjuk, hogy Pest megyében, a főváros közelsége ellenére távol vagyunk a fejlődés fő vonulatától. Látjuk, hogy a közlekedés döcögős, nehezebb a néhány kilométerre lévő településekről Budapestre bejutni, mint más, 100 km-nél távolabb fekvő településekről. Látjuk, hogy sok helyen nem megoldott a csatornázottság, így az infrastruktúra hiánya a természeti környezet károsodását eredményezi. Látjuk, hogy a települések ipari fejlettsége nagyon eklektikus képet mutat; van, ahová ki lehetne tenni a megtelt táblát, míg más településekre a munkanélküliség, vagy az időrabló, idegőrlő ingázás jellemző. Látjuk, hogy a problémakör nem lezárt, mert e találkozón is újabb és újabb kérdések vetődtek fel, melyek megoldásában az emberek segítséget, támogatást várnak.

Első akciónk sikerén felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy tovább folytatjuk, mert ezek a közvetlen kontaktusok, eszme- és véleménycserék többet jelentenek az itt élő embereknek, mint az általában tőlük távolságot tartó országos politika. Örülünk és köszönjük, hogy a velünk párbeszédet folytató emberek nyitottak, és a politikában való csalódásuk ellenére bizalommal vannak irántunk! Sajnos nagyon sok a keserűség, sok a csalódás az emberekben, ennek ellenére buzdítottak bennünket, hogy tegyünk, cselekedjünk, csináljuk másképpen, mint ahogy az elmúlt 20 év politikusai, politikai pártjai tették. E biztatás alapján a következő hetekben újabb akciókat tervezünk, melyre várjuk az érdeklődőket kérdéseikkel, problémafelvetésükkel. Célunk, hogy közösen cselekedjünk, közös gondolkodásra alapozva hozzunk létre egy másfajta politizálást, mert hisszük, hogy LEHET MÁS A POLITIKA.

Az elkövetkező napokban blogunkon közzétesszük az eddig megfogalmazódott kérdéseket és válaszokat, többek között azokat, melyek Budakeszin vetődtek fel. Örömmel várjuk hozzászólásaitokat, véleményeteket akár a blog felületén keresztül, akár elérhetőségeinken, vagy a későbbi kitelepüléses akcióink során.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpilisbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr651527790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.