Kapcsolat:

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

MIÉRT nem lehet Budakeszi térségében kerékpárral biztonságosan közlekedni?

2009.11.09. 07:35 Sepsei Gergely

Vidéken hagyományosan, Budapesten újabban sokan veszik igénybe a kerékpárt, mint közlekedési eszközt. Nem csoda, hisz ezzel elkerülhetők a forgalmi dugók. A kerékpározás nemcsak olcsó közlekedést, de egyúttal egészséges testmozgást, és néhány kilométeres távon gyors eljutást jelent.

Budakeszi térségében a rossz minőségű utak, és a nagy forgalom miatt kerékpározásra szinte csak a mellékutcák alkalmasak. Budapest felé a Budakeszi úton a nagy emelkedők miatt csak a sportosabbaknak javasolható a kerékpározás, de helyben, és a többi környező település irányába megfelelő alternatív közlekedési eszköz lehetne a kerékpár.

Kerékpárutak a térségben egyáltalán nincsenek. A nagy forgalomban a rossz minőségű útpadkák miatt szinte lehetetlen kerékpárral biztonságosan közlekedni. Az intézmények környékéről pedig hiányoznak a kerékpártárolók.

Az átgondolt közlekedésfejlesztés részeként különösen fontos lenne a környezetbarát, kisebb infrastruktúra-igényű kerékpáros közlekedés fejlesztése. Ezzel szemben a kerékpárra a közlekedési szakma gyakran még ma is szabadidős eszközként tekint.

Budakeszi térségében a kerékpáros infrastruktúrát szinte nulláról indulva kell kiépíteni, így megfelelő koncepcióval elkerülhetőek a másutt oly jellemző fél- és látszatmegoldások.

Az LMP támogatja és szorgalmazza a kerékpáros közlekedés fejlesztését. Nemcsak a településeken, hanem a települések között is ki kell építeni a kerékpárutakat, kerékpársávokat.

Első lépésként elegendő volna a főútvonalakon az útpadka kijavítása, leburkolása, majd folyamatos karbantartása.

Hosszú távon az összefüggő országos kerékpárút hálózat a cél.

Kerékpártárolókat kell létesíteni az üzleteknél, intézményeknél, valamint a vasútállomásokon. Ezekről az elővárosi vonatokkal a városközpont könnyen megközelíthető.

 Előző Vissza Következő

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpilisbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr291527996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása