Kapcsolat:

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lehet Más a Politika a pilisi Dunakanyarban

2010.02.07. 22:50 govinda

február 5. (péntek), 17.00 óra
Szentendre, Új Művész Étterem
képviselőjelölt: Kukorelly Endre (11. evk.)
meghívott vendég: Jávor Benedek, az LMP szóvivője


A Lehet Más a Politika (LMP) február 5-én Szentendrén is hivatalosan bejelentette országgyűlési kampányának kezdetét, bemutatta térségi programját és egyéni képviselőjelöltjét, Kukorelly Endre író-költőt (képünkön). A rendezvénynek, melyen meghívott vendégként Jávor Benedek, az LMP választmányi tagja és szóvivője is részt vett, az Új Művész étterem adott helyet. A szép számban megjelent helyi és környékbeli érdeklődőktől sorra érkeztek a kérdések.

Jávor Benedek válaszaiban kitért az LMP programjának oktatásról, egészségügyről, önkormányzatokról és más szakterületekről szóló fejezeteire, miközben kiemelte, hogy számos probléma megoldását a pártokban meglévő szakértelem önmagában nem garantálja, ha a kidolgozás folyamatába nem vonják be az adott témában érintett felek széles körét, vagy ha a kínálkozó legjobb megoldások a pártharcok martalékává válnak. Elmesélte az LMP-vel többségében még csak ismerkedő hallgatóságnak, hogy ezt a pártot az a felismerés hozta létre kevéssel a rendszerváltás húszéves évfordulója előtt, hogy a magyar demokrációban rejlő tartalékok jószerivel kiürültek, és már hiába választuk négyévente új képviselőket, a korrupció, a széthúzás, a tarthatatlan közállapotok maradnak a régiben. Nem egyszerűen egy új pártra, de méginkább új közbeszédre, új közgondolkodásra, gyökeresen más politizálásra van szükség a szó eredeti, nemes értelmében.

Kukorelly Endre beszélt a gyerekkori nyarakról, amelyek mindig is Budakalász-Szentistvántelephez kötötték, és végül olyan erősnek bizonyultak, hogy az író tíz éve visszaköltözött egykori emlékei színterére. Elmondta, hogy bár számára egy pártkötődés korábban nem tűnt elképzelhetőnek, most azért engedett mégis a felkérésnek, mert úgy érzi, értelmiségiként felelőssége van az őt körülvevő világ megértésében és alakításában. Nem hajlandó elfogadni azt a feje tetejére állított világot, amelyben a választópolgár nem megbízója, hanem alattvalója a politikai „elitnek”, ahol a képviselők kizárólag a saját pénztárcájuk és a háttérben megbúvó gazdasági lobbik érdekét képviselik, és ahol a miniszterek (a szó eredeti jeletése szerint: „szolgák”) ahelyett, hogy megbízóik, azaz a mi ügyeinket tisztességesen intéznék, úrnak vagy népvezérnek képzelik magukat. A politika az ő számára még mindig ugyanaz a természetes közéleti jelenlét, ahogyan a görög városállamok, a „polis”-ok polgárai is intézték közös dolgaikat, s ha úgy hozta a helyzet, száműzték a közösségre veszélyt jelentő, basáskodó hadvezéreiket.

Végezetül Sepsei Gergely, az LMP területi koordinátora arra kérte az egybegyűlteket, hogy kitöltött ajánlószelvényeikkel (ismertebb néven: kopogtató-cédula) támogassák az LMP képviselőjelöltjét, mivel egy nem egészen egyéves pártnak összehasonlíthatatlanul nehezebb összegyűjteni az induláshoz szükséges 750 cédulát, mint a húsz év előnnyel induló versenytársaknak.

A posta február második hetétől kézbesíti az ajánlószelvényeket, melyek érvényességéhez szükséges a választópolgár nevének, lakcímének, személyi számának és aláírásának, valamint a képviselőjelölt és a párt (rövidített) nevének pontos kitöltése, és amelyekre minden kedves támogatónktól biztosan számítunk. A cédulákért a PilisBudavidek©lehetmas.hu vagy a 20/416-8579 elérhetőségeken történő egyeztetés után elmegyünk, de leadhatók a szentendrei HÉV-végállomásnál található Fuji Foto Centrumban (Vasúti villasor 3/a.) és a http://lmpilisbuda.blog.hu internetcímünkön található további gyűjtőhelyeken is. Csak együtt sikerülhet, együtt viszont valóban képesek vagyunk a változtatásra!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpilisbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr521737918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása