Kapcsolat:

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Lehet más a város – ha Te is teszel érte!

2010.07.28. 14:32 barkoricsi

Országos kérdőív-kampányt indít a Lehet Más a Politika, amellyel lehetőséget kíván biztosítani a polgároknak, hogy elmondhassák véleményüket az őket foglalkoztató helyi ügyekben, településük, kerületük problémáival kapcsolatban.

Az LMP fontos demokratikus alapértéknek tekinti az állampolgárok részvételét az országos, és még inkább a helyi politikában, közéletben. A demokratikus intézményrendszer elmúlt húsz évben történt kialakulásának egyik legnagyobb deficitje a közbizalom megingása a politikai intézményekben: az országgyűlésben, a pártokban és az önkormányzati testületekben.

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a demokratikus hagyományok hiánya és a politika erkölcsi hitelvesztése miatt az állampolgárok döntő többsége nem motivált arra, hogy a közéletben részt vegyen.

Az LMP vissza kívánja állítani a közvetlen demokrácia hagyományos intézményeinek komolyságát.  Különösen fontos, hogy az állampolgárok tudatosan vegyenek részt a helyi ügyek alakításában, lakóhelyük fejlesztési terveinek kidolgozásában, és beleszólásuk legyen abban, hogy az önkormányzatok mire költik el a rendelkezésükre álló pénzeket.

A Lehet Más a Politika önkormányzati programjának végső változatában is fontos szerepet szán a helyben élők véleményének – mi fontos nekik lakóhelyükön, melyek a megoldandó problémák vagy mire büszkék, melyek azok a jó tapasztalatok, amit szívesen megosztanának másokkal –, melyeket beépít programjába. Az LMP „Miénk itt a tér” című – eddig a XI-XXII. kerületben nagy sikerrel végzett – kérdőív-kampányát országossá teszi. Ezzel bátorítani kívánja az állampolgári részvételt, akár a válaszadással, akár önkéntes munkavégzéssel – hiszen nem csak országos, hanem helyi szinten is lehet másképpen politizálni, azaz tenni közös ügyeinkért.

A kérdőív az LMP helyi szervezeteinél és internetes oldalán (www.lehetmas.hu/velemeny)  is megtalálható. (*)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpilisbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr402182488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.