Kapcsolat:

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az LMP rendőrkézre adta a cédulaárust

2010.09.01. 10:40 barkoricsi

Kedd délután az Lehet Más a Politika képviselőjelöltjének segítségével a rendőrség őrizetbe vett egy férfit Kőbányán, aki ajánlócédulát akart eladni.

Kedd délután fél hatkor a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki ajánlócédulát akart eladni Tóth Balázsnak, az LMP X. kerületi képviselőjelöltjének. Az ajánlatot előző nap kapta a politikus, amikor telefonon 200 ajánlócédulát kínáltak neki. A telefonáló szerint a cédulák kitöltetlenek, sőt egy része még borítékban van, fel sem bontották azokat. A férfi másnapra kért találkozót a Kőbánya-alsó vasútállomáson. Az LMP politikusa rögtön értesítette a rendőrséget és tanácsukra elfogadta a találkozót

A vasútállomáson, a megbeszélt időben, megjelent a férfi, akit miután újra megtette az ajánlatát, a rendőrség őrizetbe vett.

A képviselőjelölt elmondása szerint a férfi először 2000 forintot kért az ajánlócédulák darabjáért. Indoklása szerint ezen az áron szokták venni a cédulákat. Később a férfi 1000 forintot is elfogadott volna. Hozzátette azt is, hogy a 200 darab cédulán felül több ezerrel rendelkeznek. A férfi azt állította, hogy ő csak egy közvetítő, és egy ismerőse bízta meg az ajánlószelvények értékesítésével, akit nem nevezett meg. Azt állította, hogy az ajánlócédulák „tiszta” úton kerültek hozzájuk, ennek ellentmond azonban, hogy a sok ajánlószelvény meglétét azzal magyarázta, hogy megbízójának kiterjedt ismerősi köre van, és egy üveg borért is megkapják azokat.

Az elmúlt napokban több támadás is érte az LMP-t állítólagos kopogtatócédula vásárlások miatt. Ezek mindegyike vagy provokációra alapul, vagy színtiszta hazugság. Az LMP mindenkit felszólít, hogy hagyjanak fel az aljas és tisztességtelen politikai eszközök használatával. Ehelyett inkább tiszteljék meg a választópolgárokat azzal, hogy valódi programjukról beszélnek, ami alapján az emberek dönthetnek arról, hogy kire szeretnék lakóhelyük vezetését bízni.

Az Lehet Más a Politika felhívja mindenkinek a figyelmét arra, hogy mint azt a jelen esetben is tette, minden hasonló provokáció, vagy valódi törvénytelen ajánlat esetén azonnal értesíti a rendőrséget, és mindent megtesz azért hogy az ügyben résztvevők bíróság elé kerüljenek.

Budapest, 2010. augusztus 30.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpilisbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr102263874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása