Kapcsolat:

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Miért nehéz bejutni az agglomerációból a fővárosba?

2009.11.25. 01:09 barkoricsi

 

Térségünk egyik legégetőbb problémája az ellehetetlenült közlekedés. Naponta ezrek araszolnak a dugókban, és aki a közösségi közlekedést választja, az sem jár sokkal jobban.

Albert Einstein szerint „egyetlenegy probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen az keletkezett.” Nincs ez másképp a közlekedésben sem. Amikor tömegessé kezdett válni a helyváltoztatás, még nem gondolták eleink, hogy az áldásból egyszer átok lesz. Ma viszont már látjuk a problémát (sajnos). Azt is látjuk, hogy hosszú távú megoldást a növekvő forgalmat késve követő útépítések nem nyújtanak. A valódi megoldás csak komplex közlekedésfejlesztési program lehet. Az LMP nemrégiben hozta nyilvánosságra vasúti programját. Aki konkrétumokra, és nem csak a vasútra kíváncsi, térségünk közlekedésfejlesztésével kapcsolatos elképzeléseink rövid összefoglalóját elolvashatja alább, a megfelelő kérdésre kattintva. Természetesen a véleményeket is várjuk, például itt a blogon, hozzászólások formájában.

 

Miért nehéz bejutni Pilisvörösvár térségéből a fővárosba?

Miért nehéz bejutni Budakeszi térségéből a fővárosba? 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

„MIÉRT…”-kampány Budakeszin

2009.11.08. 14:35 Sepsei Gergely

Akció – reakció

A Lehet Más a Politika „MIÉRT…”-kampányához folyamatosan csatlakoznak a területi szervezetek, így a mi Pilis-Budavidékünk is. Első akciónkat Budakeszin szerveztük meg november 7-én délelőtt, a Művelődési Központ épületével szemközti buszmegállóban.

Az akcióra összegyűjtöttük kérdéseinket, melyek minket foglalkoztatnak. Természetesen kérdéseinkre válaszokat is megfogalmaztunk, de vártuk, várjuk az itt élők véleményét, vagyis a Ti véleményeteket is. A kérdések segítségével párbeszédet szeretnénk kezdeményezni Veletek, közelebb szeretnénk hozni politikánkat a terület 29 településének lakosaihoz.

Úgy látjuk, hogy Pest megyében, a főváros közelsége ellenére távol vagyunk a fejlődés fő vonulatától. Látjuk, hogy a közlekedés döcögős, nehezebb a néhány kilométerre lévő településekről Budapestre bejutni, mint más, 100 km-nél távolabb fekvő településekről. Látjuk, hogy sok helyen nem megoldott a csatornázottság, így az infrastruktúra hiánya a természeti környezet károsodását eredményezi. Látjuk, hogy a települések ipari fejlettsége nagyon eklektikus képet mutat; van, ahová ki lehetne tenni a megtelt táblát, míg más településekre a munkanélküliség, vagy az időrabló, idegőrlő ingázás jellemző. Látjuk, hogy a problémakör nem lezárt, mert e találkozón is újabb és újabb kérdések vetődtek fel, melyek megoldásában az emberek segítséget, támogatást várnak.

Első akciónk sikerén felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy tovább folytatjuk, mert ezek a közvetlen kontaktusok, eszme- és véleménycserék többet jelentenek az itt élő embereknek, mint az általában tőlük távolságot tartó országos politika. Örülünk és köszönjük, hogy a velünk párbeszédet folytató emberek nyitottak, és a politikában való csalódásuk ellenére bizalommal vannak irántunk! Sajnos nagyon sok a keserűség, sok a csalódás az emberekben, ennek ellenére buzdítottak bennünket, hogy tegyünk, cselekedjünk, csináljuk másképpen, mint ahogy az elmúlt 20 év politikusai, politikai pártjai tették. E biztatás alapján a következő hetekben újabb akciókat tervezünk, melyre várjuk az érdeklődőket kérdéseikkel, problémafelvetésükkel. Célunk, hogy közösen cselekedjünk, közös gondolkodásra alapozva hozzunk létre egy másfajta politizálást, mert hisszük, hogy LEHET MÁS A POLITIKA.

Az elkövetkező napokban blogunkon közzétesszük az eddig megfogalmazódott kérdéseket és válaszokat, többek között azokat, melyek Budakeszin vetődtek fel. Örömmel várjuk hozzászólásaitokat, véleményeteket akár a blog felületén keresztül, akár elérhetőségeinken, vagy a későbbi kitelepüléses akcióink során.

Szólj hozzá!

Alakuló hír

2009.10.21. 02:42 govinda

Lehet más a Pilis-Budavidék
Megalakult az LMP területi szervezete

2009. október 12-én, a szentendrei Új Művész Étteremben tartotta alakuló közgyűlését a Lehet Más a Politika (LMP) Pilis-Budavidéki Területi Szervezete. A terület Pest megye 10. sz. (pilisvörösvári) és 11. sz. (szentendrei) egyéni választókerületeinek 29 települését foglalja magában Budakeszitől Visegrádig, Szigetmonostortól Pilisjászfaluig. Az újonnan alakult területi szervezet választmányának tagjai: Abonyi Géza, dr. Csillagné Jónás Judit, Foltányi Zsuzsa, Sepsei Gergely, Turcsán Szabolcs és Zajtai Szabolcs.

Az LMP ökopolitikája a fenntarthatóság, a társadalmi igazságosság és a demokratikus állampolgári részvétel hármas egységével írható le legjobban. Célunk, hogy a Pilis-Budavidéken is működőképes alternatívát tudjunk kínálni a fékevesztett óriáscégek és befektetők környezetromboló terjeszkedésével, a társadalmi feszültségeket egymás ellen kijátszó cinikus politizálással és a közjóért tenni kész közösségek működését megbénító korrupcióval szemben

Az Európa Parlamenti választásokon semmiből elért 2,6% (akárcsak a Pilis-Budavidék 4,55%-os eredménye) azt mutatja, hogy egyre többen vannak országszerte, akik szerint igenis „lehet más”. Mind kevesebben hajlandók egymás ellen acsarkodni a 20 éve regnáló politikai elit kénye-kedve szerint, és remélhetőleg a közélettől elriasztott tömegek számára is visszanyerheti még eredeti, pozitív jelentését a „politika” szó. Ha így lesz, akkor minden okunk megvan bízni abban, hogy bő fél év múlva az LMP országgyűlési képviselőcsoportjának megalakulásáról adhatunk hírt ugyanitt.

Az LMP várja mindazok jelentkezését, akik kopogtatócédulájuk előzetes felajánlásával, a helyi szerveződésben történő személyes részvétellel is tenni szeretnének a változásért.

Köszönettel,
az LMP Pilis-Budavidéki Területi Szervezete
Kapcsolat: 20/416-8579, pilisbudavidek©lehetmashu
További információ: http://www.lehetmas.hu

Szólj hozzá!