Kapcsolat:

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

MIÉRT hagynak ki minket rendszeresen a bennünket érintő döntésekből?

2009.11.09. 07:42 Sepsei Gergely

Ha lenne pártja a „nemszavazóknak”, akkor nagyon sok egyéni választókerületben megnyerhetné a választást, és az Országgyűlésben is az egyik legnagyobb frakcióval rendelkezne. Akik azt gondoljátok, hogy úgyse változtathatnak semmin, sokkal erősebbek, mint gondolnák.

Az elmúlt évek politikájára visszatekintve nem csodálkozunk azon, ha nagyon sokan hátat fordítanak, inkább nem foglalkoznak a közélettel. Sokan úgy tiltakoznak, hogy visszatartják a szavazatukat, mert egyszerűen ahhoz a cirkuszhoz, ami jelenleg folyik az Országgyűlés falain belül és az önkormányzatokban, nem hajlandók a támogatásukat adni. És ez teljesen érthető.

Azonban tudni kell azt, hogy a távolmaradás passzívan mégis támogatást ad az elmúlt két évtizedben már sokszorosan lejáratódott korrupt politikai elitnek, amely miatt Magyarország a jelenlegi slamasztikába került. Azok a cinikus politikusok, akiktől a távolmaradással meg akarjuk vonni a bizalmat, a nem szavazásokat, az ajánlószelvények szemétbe dobását már régen „beárazták”. Ők nagyon is számítanak a passzivitásra.

A politikai élet erodálása mellett a passzivitás az, ami a mai politikai és gazdasági helyzethez vezetett. Sokakkal elhitették, hogy csak négyévente van rájuk szükség. Hogy máskor úgysem szólhatnak bele a döntésekbe. Mi hisszük és tudjuk, hogy ez nincs így. A civil szféra ezt már számtalan esetben bizonyította az elmúlt években is.

A demokrácia alapja a nyilvánosság. Az LMP megalakulásától fogva minden lehetséges fórumon kiáll a közérdekű adatok nyilvánosságáért.

Elengedhetetlennek tartjuk, hogy az állampolgárok alapvető demokratikus jogaikkal tisztában legyenek.

Vissza kell adnunk az emberek érdeklődését a közügyek iránt. A tájékozatlan emberek nem tudnak élni demokratikus jogaikkal, mert nem tudják, min is kellene változtatniuk.

Az LMP az állampolgári aktivitást szorgalmazza. Hogy ki-ki képességei, tudása, érdeklődési köre szerint mind gyakrabban szóljon bele szűkebb és tágabb közösségének ügyeibe.

 Előző Vissza  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpilisbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr431527997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása